Raalte


Dagbesteding ATC Salland

Arbeids-& trainingsCentrum Salland

Lees voor
Dagbesteding ATC Salland
Op Dagbesteding ATC Salland ondersteunen wij mensen met een psychische kwetsbaarheid bij het vormgeven aan hun dag-invulling.

Een groep van ongeveer 75 mensen, allen met een eigen verhaal en achtergrond. We hebben deelnemers die vanuit beschermd wonen bij ons komen, maar ook mensen die zelfstandig wonen met een dagbestedingsindicatie.  Elke deelnemer heeft zijn eigen dossier, waarin persoonlijke doelen staan beschreven. Wij werken, en rapporteren aan de hand van deze doelen (zorgplan). De regievoerder houdt deze dossiers up to date en het is aan het team hierin dagelijks te rapporteren. 
Op het ATC werken we met dagdelen. Om 08.00 opent de locatie en vanaf dat tijdstip komen de deelnemers binnen. Het opstarten gaat gemoedelijk. Er is tijd voor een kopje koffie of een praatje. Tussen 08.30 en 08.45 gaan we aan het werk.

We hebben verschillende werkplekken:

Op onze productieafdeling werken we aan externe opdrachten. Dit is erg variërend werk en biedt dus de mogelijkheid om steeds andere werkzaamheden op te pakken.
Binnen ons Activiteiten Centrum (AC) sluiten deelnemers aan, die graag creatief bezig zijn. Er wordt daar veel handwerk gedaan, maar het biedt ook de mogelijkheid om een krant te lezen, een spelletje te spelen, of een gesprekje te voeren.
Op de receptie werken ook deelnemers. Zij nemen de telefoon aan, doen administratief werk en ontvangen bezoekers wanneer deze zich aan de balie melden.
De keuken wordt vooralsnog door vrijwilligers gerund. Zij zorgen voor de lunch en de warme maaltijd. Af en toe zijn er deelnemers die kleine taken van de keuken op zich nemen. Mochten er deelnemers komen die graag in de keuken willen werken dan is die mogelijkheid er.

Team Dagbesteding ATC Salland is een klein en dapper team.

We werken hierin samen op het gebied van arbeid en dagbesteding met de Parabool en het Carmel College.

De meeste deelnemers zijn volwassenen die komen vanuit RIBW Overijssel, Dimence, de Parabool en leerlingen van het Carmel College en de Zonnehof. Wij bieden ontwikkelingsgericht dagbesteding/werk op treden van de participatieladder 2, 3, 4 en 5. Door gebruik te maken van de methodiek Steunend Rehabilitatiegericht Handelen (SRH) begeleiden wij de deelnemers op de participatieladder en groeien zij, eventueel naar vrijwilligers- of betaald werk.