Zwolle


Beschermd Wonen IJsselhof

Lees voor
BW de IJsselhof
In BW de IJsselhof is iedereen welkom 

In dit overbruggingshuis gaan wij samen met de cliënt, naasten en ketenpartners de zoektocht aan. Met de methode Steunend Relationeel Handelen (SRH) brengen wij wensen en mogelijkheden in kaart om te ‘worden wie je bent’. Belangrijke uitgangspunten zijn hoop (geloof in eigen herstel), autonomie (zelfbepaling) en toekomstperspectief.

Bij het overbruggingshuis werken wij vanuit ons hart 

Dat doen we met een onderzoekende houding, positief constructief en vanuit onze kernwaarden: moedig, ontwikkelingsgericht, vol vertrouwen en integer. Dit betekent dat we de vaak complexe situaties in ons werk weloverwogen aangaan. Oók als het doel of de weg ernaar toe soms nog onduidelijk zijn. 

Tijdens het verblijf in het overbruggingshuis formuleren we samen met de cliënt aan welke ondersteuning deze behoefte heeft. Vervolgens kan de cliënt eraan werken om door te stromen naar een passende vervolgplek.

Binnen deze beschermde woonvorm ondersteunen we 14 mensen. Iedereen heeft een eigen kamer met badkamer. Onze locatie ligt in de wijk Wipstrik, aan de rand van het centrum van Zwolle. De groep is heel verschillend, zowel qua leeftijd als kwetsbaarheden. Er is een gezamenlijke keuken waar mensen koken met een vrijwilliger of begeleider.

Daarnaast ondersteunen wij 10 cliënten die bij De Steiger wonen. Dit is een tijdelijke woonlocatie vlakbij de IJsselhof. Hier gaat het om begeleid wonen of ambulant wonen.

Deze locatie biedt jou het volgende: 
  • Bij team IJsselhof werk je in een dynamische omgeving. Je bent vindingrijk, denkt graag out of the box en je bent moedig. Daarnaast heb je open houding zonder oordeel.
  • Iedereen is welkom! Wij bieden mensen een rustpunt om samen met de begeleiding te onderzoeken wat nodig is om zijn of haar leven vorm te geven. Je schept zo bewustwording.
  • Je geeft mensen vertrouwen om ‘te zijn wie je bent’. Zij krijgen de ruimte om te ontdekken wie zij zijn en waar zij naar toe willen.
  • Je hebt een open en welkome houding naar iedereen. Zowel naar collega’s als naar cliënten.
  • Onze kernwaarden - moedig, ontwikkelingsgericht en vol vertrouwen - zijn duidelijk zichtbaar op de werkvloer.
  • Je kunt je bij ons blijven ontwikkelen. Je werkt in een warme en harmonieuze sfeer.