Slaapwacht

Vertrouwen geven dat er ook 's nachts naar je wordt omgezien.

Lees voor
Slaapwacht

Vertrouwen geven dat er ook 's nachts naar je wordt omgezien

Je bent waakzaam en toch een goede slaper 

Je biedt veiligheid als het ’s nachts donker is. Je laat merken dat je er bent. Ook als je niet zichtbaar bent. Je bent duidelijk, geeft grenzen aan. En biedt een luisterend oor als dit nodig is. Dit zijn wat eigenschappen van een Slaapwacht. Herken jij jezelf hierin? Wil je meer weten over wat je doet in deze functie? Lees dan snel verder. We vertellen je met plezier van alles over het werk van een Slaapwacht bij RIBW Overijssel. 

Je brengt veiligheid door er te zijn 

De nacht is om te slapen. Daarmee ondersteunen we onze cliënten zoveel mogelijk. Soms lukt dat niet. Dan wordt de slaap verstoord door onrust binnen. Of buiten. Jij bent dan het eerste aanspreekpunt. Cliënten bellen je. Of je wordt wakker van geluid. Je maakt een inschatting van de situatie. Vaak is de situatie snel opgelost. Soms bied je een luisterend oor in de donkere nacht. En een enkele keer los je een noodgeval op. 

Je bent onderdeel van het team 

Je hebt een bijzondere en volwaardige rol in het team. Jouw collega’s ontmoet je vooral bij de overdracht. ’s Avonds en ’s ochtends. Je werkt dus veel alleen. En toch ook samen. Want met de Woonbegeleiders uit het team zorg jij samen voor de ondersteuning van onze cliënten. Je kent het begeleidingsplan en handelt daarnaar. Met jouw aanwezigheid zorg je voor veiligheid in de nacht. Je grijpt in bij calamiteiten. Je luistert naar verhalen. En bovenal stimuleer je cliënten te gaan slapen. Zo draag je bij aan het goede dag- en nachtritme van mensen. 

De nacht is om te slapen 

Ook voor jou. Je begint jouw dienst om 22.00 uur met een ronde, waarbij je contact hebt met mensen die nog wakker zijn. Om 23.00 uur ga je naar bed. Vanaf dan ben je er vooral voor noodgevallen die niet tot de ochtend kunnen wachten. Om 7.00 uur sta je op. Jij ondersteunt het ochtendritueel met de cliënten op jouw locatie. Om 8.00 uur is jouw dienst voorbij. Pluk de dag!  

Je werkt zelfstandig 

Maar staat er niet alleen voor. Er is een regionale achterwacht beschikbaar. Die kun je altijd bellen bij vragen. Daarnaast neem je deel aan de belangrijkste overlegmomenten en de leukste teamactiviteiten.  

Bekijk ook
Wat vragen we van jou? 
  • Je hebt een afgerond relevant MBO 3-diploma of jij bent bezig met een HBO opleiding en hebt je jaarstage positief afgerond.  
  • Je bent in staat om naar eigen inzicht te handelen wanneer de situatie daarom vraagt. 
  • Je hebt het vermogen om vertrouwen van cliënten te wekken. 
  • Je hebt geduld, doorzettingsvermogen en bent alert.