Lees voor
Kies voor een stage bij RIBW Overijssel

Wij vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jonge vakprofessionals, en bieden dan ook graag en breed in onze organisatie stage- en afstudeerplaatsen aan mbo’ers en hbo’ers.

Kies voor een stage bij RIBW Overijssel

 

Wij vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jonge vakprofessionals, en bieden dan ook graag en breed in onze organisatie stage- en afstudeerplaatsen aan mbo’ers en hbo’ers.

 

 

 

 

 


Jouw frisse blik en objectieve vragen kunnen ons weer verder brengen en helpen bij het reflecteren op ons handelen.

 

Erkend stagebedrijf

Wij zijn erkend als stagebedrijf voor de volgende mbo-opleidingen:

  • Persoonlijk begeleider Maatschappelijke Zorg (niveau 4)
  • Begeleider Maatschappelijke zorg (niveau 3)
Wat doe je als stagiair

Dat is helemaal afhankelijk van je studie en de plek binnen RIBW Overijssel waar je komt stagelopen. Als je bijvoorbeeld meedraait in een van onze zorgteams, ziet je stage er anders uit dan als je binnen een servicedienst ervaring opdoet, bijvoorbeeld op het gebied van Financiën of HRM. Waar je zeker van kunt zijn is dat je voldoende tijd en begeleiding krijgt om te werken aan jouw eigen leerdoelen. Omdat we stagiairs graag de kans geven zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen, staan we altijd open voor je vragen. Een waardevolle inbreng van jou stellen we natuurlijk op prijs. Jouw frisse blik en objectieve vragen kunnen ons weer verder brengen en helpen bij het reflecteren op ons handelen.

Na je stage heb je waarschijnlijk ook een afstudeerplek nodig. Ook dit kan bij ons.

Jouw rol in het team

Als stagiair in een zorgteam maak je deel uit van een team dat bestaat uit Ondersteunend Begeleiders, Begeleiders en Vakinhoudelijke Teamondersteuners. De Ondersteunend Begeleider is de ondersteuner. De Begeleider is de regievoerder. Met vakinhoudelijke vraagstukken kun je terecht bij de Vakinhoudelijke Teamondersteuner (de ‘inhoudelijk expert’). Het team is samen verantwoordelijk voor het inhoudelijke resultaat, de kwaliteit van de begeleiding en de eigen (vak)ontwikkeling. En wordt daarbij ondersteund en gefaciliteerd door een Teammanager en een aantal servicediensten. Je neemt actief deel aan intervisie en casuïstiekbesprekingen. 

Meer weten over onze teams? Neem alvast een kijkje.

 


Vergoeding

Tijdens je stage ontvang je een stagevergoeding.

Aanmelden voor een stage

Wil je stage lopen of afstuderen bij RIBW Overijssel? Klik dan hieronder op aanmelden en laat je gegevens achter. We nemen contact op als er een passende plek voor je is. In de regio Twente en Vechtdal vullen we mbo-stageplekken via het ROC/Alfacollege.
Ook in de regio Deventer werken we op dezelfde manier als in Twente en Vechtdal. Daar worden alleen de stageplekken via ROC Aventus ingevuld.


 

Beroeps Begeleidende Leerweg

Heb je interesse in een BBL-traject? Lees dan meer op de functiepagina BBL. RIBW Overijssel heeft jaarlijks een aantal plekken beschikbaar voor BBL-leerlingen. Wil je je aanmelden voor BBL? Kijk dan bij onze vacatures. Als er geen BBL-vacature is kun je je aanmelden via de Vacature Melder. Als er dan een plek beschikbaar komt die bij je past, nemen we contact met je op.