Ambulant Begeleider
 

Elke cliënt en elke dag is anders. Dat maakt je werk zo afwisselend. 


 

Lees voor
Ambulant Begeleider

Elke cliënt en elke dag is anders. Dat maakt je werk zo afwisselend. 

Je durft jezelf kwetsbaar op te stellen

Je hebt empathie. Je bent open en eerlijk. Maar je bent zeker ook zelfstandig. En je kunt goed plannen. Dit zijn wat eigenschappen van een Ambulant Begeleider. Herken jij jezelf hierin? En wil je meer weten over wat je precies doet bij deze functie? Lees dan snel verder. We vertellen je graag alles over het werk van een Ambulant Begeleider bij RIBW Overijssel. 

Je staat open voor variatie in je werk 

Het werk van een Ambulant Begeleider is namelijk heel afwisselend. De ene dag begin je om 8.30 en ben je om 15.00 klaar. De andere dag werk je tot 18.30, omdat je nog bij een cliënt afstemt hoe het gaat. Je ondersteunt de cliënt met de administratie, maar je hebt ook veel taken in de uitvoering. Daardoor zien je dagen er elke keer anders uit. In de ochtend doe je bijvoorbeeld boodschappen met een cliënt. Een halfuur later werk je met iemand aan zijn financiën. En ’s middags zit je in onze plek in de wijk aan de koffie.  

Je werkt goed met anderen samen

Dat is in deze functie belangrijk. Want je werkt samen met Ervaringsdeskundigen en Ondersteunend Begeleiders. Je spart over de inhoud van je werk door regelmatig te praten met de Vakinhoudelijk Teamondersteuner. En je bent veel bezig in de wijk waar onze cliënten wonen. Daarbij overleg je af en toe met organisaties die daar activiteiten organiseren. Bijvoorbeeld als je een plek in de wijk wilt huren. Of als je samenkomsten in onze ontmoetingsruimte organiseert, zoals kookinlopen.  

Je kijkt naar wat de cliënt wil 

Je werkt daarom samen met de cliënt en zijn of haar familie. Alle beslissingen en keuzes die je maakt, bespreek je binnen deze dynamische driehoek. Samen met de cliënt stel je een zorgplan op met daarin de doelen die hij of zij wil halen. Je leest de rapportages die collega’s over deze doelen schrijven. Als het nodig is, pas je dit zorgplan daarop aan. De cliënt houdt zelf zoveel mogelijk de regie. Jij probeert naast de cliënt te staan, en stimuleert hem of haar zelf keuzes te maken. 

Je hebt vrijheid in je werk

Als Ambulant Begeleider pak je naast je eigen werkzaamheden ook andere taken op. Natuurlijk bied je ondersteuning aan cliënten, maar je hebt daarnaast nog een eigen takenpakket. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van facilitaire zaken of roosterzaken en het bewaken van kwaliteit. Wij bieden veel mogelijkheden om je eigen taken te kiezen. Uiteindelijk kies je voor de taken die bij jou passen. En waar jij goed in bent en enthousiast van wordt. 

Bij ons blijf je jezelf ontwikkelen

Zo kun je ook cursussen en opleidingen volgen. Wij richten ons op jouw ontwikkeling. Want bij jou begint de toekomst. Dat zie je praktisch terug in onze werkwijze. Waar we ons eerst richtten op het zorgen vóór cliënten, willen we nu zorgen dat cliënten het zélf of met elkaar gaan doen. Ook daarin ondersteun je de cliënt. Dat maakt werken bij RIBW Overijssel uitdagend, afwisselend én heel erg leuk. 

Bekijk ook
Wat vragen we van jou? 
  • Je hebt minimaal een afgeronde MBO 4 opleiding met HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt aantoonbare werkervaring in de GGZ.
  • Je hebt kennis van psychopathologie. 
  • Je denkt in kansen en mogelijkheden, binnen en buiten gebaande paden, om samen met ketenpartners, cliënt en naasten de beste oplossingen te vinden voor jouw cliënt.
  • Je bent vaardig met moderne communicatiemiddelen.
#trotsopmijnwerk
 

 

 

 

- Irka Oude Meijers - Ambulant Begeleider bij RIBW Overijssel

'Al weer 2 jaar werkzaam bij RIBW Overijssel.
De plek waar ik al veel geleerd heb en nog kan leren.
De plek waar ik kansen heb gekregen en die blijven ontstaan. 
De plek waar ik gewaardeerd word om wat ik kan en waar ook oog is voor mij als begeleider.

Maar bovenal de werkplek waarvan ik niet wist dat ik die zocht.

Al 2 jaar blij met mijn keuze voor de RIBW en nog vele mooie jaren in het verschiet vol mooie momenten, kansen en ontwikkelingen. Voor mij als persoon, maar zeker voor en met de cliënten die ik mag begeleiden'.