Vakinhoudelijk Teamondersteuner


Mensen helpen te worden wie ze zijn

Lees voor
Vakinhoudelijk Teamondersteuner

Mensen helpen te worden wie ze zijn

Je hebt oog voor de ander 

Je bent open en eerlijk. Je bent een kartrekker en beschikt over goede coachende vaardigheden. Dit zijn belangrijke eigenschappen van een Vakinhoudelijk Teamondersteuner. Herken jij jezelf hierin? En wil je meer weten over wat je precies doet bij deze functie? Lees dan snel verder. We vertellen je graag alles over het werk van een Vakinhoudelijk Teamondersteuner bij RIBW Overijssel.

Jij stimuleert vakmanschap 

Je coacht en adviseert collega’s in jouw team(s). Je bent daarbij gericht op het continu verbeteren van de kwaliteit van onze ondersteuning. Je stimuleert collega’s inhoudelijk het beste uit zichzelf en hun ondersteuning te halen. Soms spring je bij en neem je de ondersteuning over als een situatie heel lastig is. Liever nog leer jij jouw collega’s alles over het vak. Je ondersteunt hen in de ontwikkeling van hun vakmanschap. Dat doe je omdat jij deskundig bent. Je organiseert bijvoorbeeld intervisie en casuïstiekbesprekingen. Of voert gesprekken over lastige situaties.

Je loopt voorop in ontwikkelingen 

Er zijn altijd veranderingen en verbeteringen in het werk mogelijk. Jij ziet kansen om het werk nog beter te doen. En helpt je collega’s daarbij. Je hoeft het niet allemaal zelf te doen. Jij stimuleert collega’s om veranderingen aan te pakken. Je hebt dan ook veel kennis van in- en externe ontwikkelingen. Je overlegt daarover met externe partijen. Of met de collega’s van bijvoorbeeld het team Kwaliteit.  

Je draagt jouw steentje bij aan de ondersteuning 

Ook werk je mee aan de veilige sfeer op de locatie en in het team. Op sommige locaties bied je als Vakinhoudelijk Teamondersteuner ondersteuning aan de cliënt in de opstartfase van het traject. Zo leer je de cliënt goed kennen. Jij verzorgt de warme overdracht naar het team als het ondersteuningsplan is opgesteld. Hoe jij jouw werk ook vorm geeft, je hebt altijd veel contact met collega’s. Je bent zichtbaar voor cliënten. En overlegt veel met de Teammanager. Je staat er nooit alleen voor. Als jij het even niet meer weet, dan schakel je hulp in. Bijvoorbeeld bij de Gedragswetenschapper. Samen kom je verder.  

Je hebt vrijheid in je werk 

Als Vakinhoudelijk Teamondersteuner neem je deel aan diverse werkgroepen. Je wordt vaak gevraagd mee te denken in de organisatie. Bijvoorbeeld over de gevolgen van nieuwe wetgeving. Of over de introductie van nieuw zorgbeleid. Je werkomgeving is daarmee groter dan die van jouw team. Je kent veel mensen binnen de organisatie. We bieden je veel vrijheid bij het kiezen van de projecten waaraan je meedoet. Zo kies jij voor onderwerpen die bij jou passen. En doe jij waar je goed in bent en blij van wordt.

Bij ons blijf je jezelf ontwikkelen 

Zo kun je ook cursussen en opleidingen volgen. Wij richten ons op jouw ontwikkeling. Want bij jou begint de toekomst. En die van de collega’s die jij coacht.

Bekijk ook
Wat vragen we van jou? 
  • Je hebt een afgeronde relevante HBO opleiding. 
  • Je hebt ruime ervaring in de GGZ en kennis van psychopathologie. 
  • Een netwerk binnen en buiten de sociale kaart en bent in staat dit te vergroten en kansen daarin te benutten. 
  • Coachende vaardigheden en zelfreflecterend vermogen en je kunt bovendien reflecteren op collega’s.
  • Het vermogen om met een brede blik naar diverse vraagstukken en kansen te kijken. 
  • Aantoonbare didactische vaardigheden. 

LEES DE ERVARINGEN VAN ELRIKE

LEES DE ERVARINGEN VAN ELRIKE