WERKcoach


WERK draagt bij aan herstel. Daarom is aandacht hiervoor zo belangrijk

Lees voor
WERKcoach

WERK draagt bij aan herstel. Daarom is aandacht hiervoor zo belangrijk

Je bent vindingrijk en neemt graag initiatief 

Je coacht en motiveert mensen. Je werkt vanuit vertrouwen en gelijkwaardigheid. Je denkt graag mee en komt in actie om mooie werkplekken te vinden. Dat doe je omdat jij gelooft dat mensen zich beter voelen als zij een goede invulling van hun dag hebben. Dit zijn slechts een paar kenmerken van een WERKcoach bij RIBW Overijssel. Spreekt dat jou aan? En wil je nog meer weten over wat je precies doet in deze functie? Lees dan verder. We vertellen je graag meer over de functie van de WERKcoach bij RIBW Overijssel. 

WERK draagt bij aan herstel 

WERKgeeft mensen Waardering, Eigenwaarde, Ritme en Kansen. Wij noemen het daarom WERK. En wij geloven in het positieve effect ervan. Omdat het is aangetoond dat mensen sneller en beter herstellen als zij WERK hebben. Dat kan betaald werk zijn. Maar ook vrijwilligerswerk. Of werk op een dagbestedingslocatie. Met WERK worden mensen onderdeel van een groep en dragen ze bij.  Leren vaardigheden en ontwikkelen competenties. En krijgen ritme in hun leven.  Zo groeit de eigenwaarde.  

Soms is een zetje nodig 

Voor wie geen WERK heeft kan het spannend zijn om daarmee te beginnen.  En voor werkgevers kan het spannend zijn om iemand met een psychische kwetsbaarheid in dienst te nemen. De WERKcoach is er daarom voor onze cliënten en voor werkgevers. Om voorlichting te geven over werk en psychische kwetsbaarheden. Maar ook om te stimuleren en motiveren. Je zorgt ervoor dat mensen elkaar leren kennen. WERKzoekenden en WERKgevers. En helpt hen goede eerste stappen te zetten op weg naar WERK.  

Je bent er voor je cliënten én collega’s 

Als WERKcoach ben je er voor onze cliënten en daarvoor werk je vooral samen met collega’s in de functie van Begeleider. Begeleiders voeren het gesprek met cliënten over hun behoefte en mogelijkheden op het gebied van WERK. Jij helpt ze het goede gesprek daarover te voeren. Dat doe je door te vertellen welke mogelijkheden er zijn in betaald en onbetaald werk in de regio. En je beantwoordt vragen over de praktische gevolgen van het krijgen van WERK. Soms schuif je aan bij het gesprek met de cliënt. Zo werken jullie samen aan het vinden van de beste werkplek. 

Geen WERK zonder netwerk 

Daarom onderhoud je veel contacten. Je hebt contacten met werkgevers en organisaties die dagbesteding bieden. En met de vele andere aanbieders van werk. Jij kent de behoeftes van de cliënten in jouw regio. En je weet welk aanbod voor WERK er is. Je geeft voorlichting aan werkgevers over het werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. En geeft informatie over subsidiemogelijkheden. Je wilt graag dat het vinden van WERK een succes is voor mensen. Daarom bewaak je de voortgang van het WERK van de cliënten. Soms breng je ze een bezoek op de werkplek. Je bent dus veel onderweg. Dat maakt jouw werk gevarieerd.   

Wij werken voor jou 

WERK is belangrijk voor cliënten. En voor onze collega’s. Zoals jij de persoonlijke ontwikkelbehoeftes van jouw cliënten herkent, zo ondersteunen wij ook jou bij jouw ontwikkeling. Je merkt dat in de ruimte die je krijgt bij het vormgeven van jouw functie. Die nog best nieuw is bij RIBW Overijssel. Je mag deze functie verder ontwikkelen en krijgt het vertrouwen dat jij dat op de beste manier doet. Waar nodig ondersteunen we je in dat proces. Zo krijg jij iedere dag de kans om je te ontwikkelen en te Worden wie je bent. 

Bekijk ook
Wat vragen we van jou? 
  • Je hebt hbo werk- en denkniveau 
  • Je kent de sociale wetgeving en lokale regelgeving rondom financiering van werktrajecten.  
  • Je weet uit ervaring hoe indicatiestellingen en financiering van werkbegeleidingstrajecten tot stand komen. 
  • Je hebt ervaring in het ondersteunen van mensen met een psychische kwetsbaarheid op een leer- of werkplek.  
  • Met jouw coachende vaardigheden weet je anderen te motiveren en stimuleren. Je werkt makkelijk samen, bent vindingrijk en neemt graag initiatief.  
  • Jouw kennis, ervaring en netwerk zet je graag in om collega’s meer te leren over jouw aandachtsgebied: WERK.   

LEES DE ERVARINGEN VAN JESSICA

LEES DE ERVARINGEN VAN JESSICA